lördag 6 juni 2009

Sveriges Startelva Mot Danmark

Det är helg och alla rykten om alla eventuella övergångar verkar ha lagt sig, har agenterna tagit ledigt månntro? I brist på all klubblagsfotboll och innan U-21 EM startar, kollar vi lite närmare på kvällens viktiga kvalmatch mot Danmark.

Sverige behöver en vinst mot gruppens etta, särskilt när vi nu spelar på hemmaplan, och man kan tänka att Danmark kommer vara väldigt nöjda med ett oavgjort resultat. särskilt då de har en del av sina mest meriterade spelare och målskyttar borta på grund av skador.

Sverige mönstrar följande startelva:(enligt AB)

Isaksson är självskriven i målet, var tydligen lite småskadad i veckan, men anses tillräckligt fit för att ta en startplats. Isak får ofta kritik i sina klubblag, men i landslaget är det väldigt sällan han gör en besviken.
Mittbackar blir Majjan och Mellberg, ett solklart val även det. Särskilt då Danmarks troligtvis enda anfallare på plan, Nicklas Bendtner är stor och stark och bra å huvudet. Bra backup på bänken i Petter Hansson.
Ytterbackar blir Adam Johansson och Mikael Nilsson, enligt AB lirar Adam högerback, men vi tror väl att det blir som sist att Nilsson tar hand om högerbacken och Johansson på vänstersidan. Vi hade hellre sett Safari på Adams plats, men han gjorde det bra sist, och imponerar även i IFK Göteborg, så låt gå. På mittfältetet väljer våra förbundskaptener att spela med Daniel Andersson istället för Anders Svensson, en smaksak om ni frågar oss. Men Andersson imponerar oftast i landslaget och var kanske Sveriges bästa spelare under EM förra året. På kanterna hittar vi Rasmus Elm och Chippen Willhelmsson. Chippen tycker vi har gått ner sig rejält sen hans kringflackande liv i Europa slutade och han åkte österut, och kanske hade nyblivne Premier League-liraren Sebastian Larsson varit att föredra. Offensiv kraft på mittfältet blir Kim Källström som i princip är ohotad på den platsen då Anders Svensson på äldre dagar dragit sig längre ner i planen. Kimpa bör kanske dock fundera på att byta klubb då han allt som oftast får spela ytterback i Lyon. Anfallsparet blir den glödheta Zlatan och åldermannen i laget, Henrik Larsson. Inte mycket att säga om, Henke är som alltid en briljant lirare när han får fördela boll med nickar och skarvar och Zlatan är kanske en av världens 5 bästa anfallare den gångna säsongen.

Sammanfattningsvis anser vi att det är en välbalanserad elva, kul att Rasmus Elm får chansen igen, då han var riktigt duktig mot Portugal. På bänken finns det gott om alternativ över hela planen om spelare blir trötta eller skadar sig. Broder Elm, Sebastian Larsson och Marcus Berg framåt, och Safari och Hansson bakåt, om defensiven behöver tätas till.

Håller ni med, vem bör bytas in/ut i elvan, eller är detta det bästa Sverige kan ställa upp med i dagens läge? Kommentera gärna!

0 kommentarer: